søndag 19. januar 2014

Hageplaner=)

I helga har jeg brukt litt tid på å tenke gjennom, og legge en plan for hva som skal gjøres i hagen i løpet av året. Det kommer helt sikkert til å være en overambisiøs plan, som sikkert ender med at vi ikke får gjort absolutt alt JEG har tenkt at VI skal gjøre=)


Plan nummer en er å få frøene i jorda tidlig nok, slik at det blant annet er håp om noen flere røde tomater! Jeg er fortsatt ikke overbevist om at jeg skal prøve en ny runde med tomater, men jeg tror det blir en forsøk til. Av en eller annen grunn får jeg dem ikke til. Så får jeg håpe at jeg har mer hell med meg i år=)


Drivhuset trenger et strøk maling til, og døra trenger nok flere strøk. Dette var en jobb vi hadde planlagt å gjøre i fjor, men vi kom aldri så langt=) Jeg liker egentlig den slitter døra akkurat som den er, men den tåler nok ikke å stå slik over tid!!! Vi får håpe vi kan være mer effektive i år, slik at oppgaven blir gjort.


Bedet bak stolen lagde vi i fjor, men vi ble ikke helt ferdige. Resten skal vi ordne i år, og det er en av oppgavene jeg er nesten sikker på at vi får til for det er en av de morsomste jobbene=) 


Jeg har planlagt utvidelse av kjøkkenhagen. Kjøkkenhage er noe av det morsomste jeg holder på med i hagen, og nå skal det dyrkes enda mer=) Gleder meg til å frotse i grønnsaker, og ikke minst til å prøve ut noe nytt og spennende. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang=)

Det var noen av våre prosjekter, og jeg vet at lista vil bli mye lengre i løpet av våren=) Hva har dere planlagt for hagen i år? 

Hageplanlegging har vært min helgeglede. Ta en titt hos Vivi for flere helgegleder=)

Håper den nye uka blir super=)

Vibeke=) …. som drømmer om hageliv...15 kommentarer:

 1. Jeg kjenner meg god igjen i uttrykket " hva JEG har planlagt at VI skal gjøre" :-) Jeg har også begynt å planlegge neste års haging! Tomater er er klart ikke med på liste... Ha en flott ny uke!

  SvarSlett
 2. Så fint å se disse sommerbildene. Flott drivhus dere har, likte døra godt. Så fint med portalen ved sida av drivhuset. Her skal vi iallefall legge en ny hagesti i sommer, den vi har må byttes ut. Vi lagde den av hvit grus, ble fort skitten. Kos deg med hageplanene dine.

  SvarSlett
 3. Deilig og ha sommer planer for hagen :)
  Idag har æ bestilt flere frøposer på nett av forskjellige sommerplanter som tiltrekkes av innsekter på solhatt.no
  Starter opp drivhuset med lys og varme i mars april, og sår b.annet tomat planter i februar og setter dem inne i kjøkkenet for de trenger varme, før de flyttes ut i et varmt drivhus.

  Lisbeth :0)

  SvarSlett
 4. Det blir alltid flere planer enn hva kan realiseres i løpet av en sommer, er min erfaring. Men det gjør slett ingen ting. Hagen går ingen steder og haging dreier seg ikke om hastverk og dårlig samvittighet. Jeg koser meg og planlegger i vilden sky om vinteren og så er det spennende å se hva har blitt gjort når sesongen skal oppsummeres :)
  Dere har et lekkert drivhus (med supersjarmerende dør). Det er noe jeg ønsker meg veldig...men det blir nok lenge til enda.

  SvarSlett
 5. Det en god løsning å skrive ned hagemålene. Om du ikke får gjort alt i sommer, så er jeg helt sikker på at det dere får gjort blir supert.
  Av erfaring så blir det flere mål ettersom våren kommer, men det kommer alltids en tid til alt sammen.
  Å tenke på sommeren og alt som skal gro, er virkelig en sann glede.

  Ønsker deg en fin ny uke. Klem

  SvarSlett
 6. Mange fine planer du har..og så er det jo å ta det en rekker eller har lyst til etterhvert:)
  Vi gleder oss alt til DEN tiden:))

  SvarSlett
 7. Mange spennende planer, Vibeke, og jeg gleder meg til å følge med videre! Dere er så flinke til å holde på i hagen. :) Jeg liker også å holde på i hagen og har blitt bittelitt flinkere for hvert år som har gått de siste årene. Et av målene mine er å bli enda litt flinkere til å holde på i hagen og rydde opp i en del gammelt som må ryddes i i hagen vår. Jeg skal jammen gjøre som deg jeg, å lage en liste over ting jeg ønsker å gjøre i hagen. :)

  Ønsker deg en fin uke. :)

  SvarSlett
 8. Hehe likte den 'jeg vil at VI gjør' ;). Håper i allefall planene går til, er nok av tid til å planlegge så :). Ha en fin ny uke Vibeke!

  SvarSlett
 9. Flott med planer....Har ikke laget meg så mange enda, men har fått ta k i en stor såkasse som jeg tenkte at sønnen min og jeg kunne så litt gulerøtter og kanskje noe annet. Det dukker nok opp flere planer når våren nærmer seg :)

  SvarSlett
 10. Ja det er en fin tid å begynne å tenke og planlegge neste sesong.
  Så fine og artige planer du har, jeg har begynt å se over frø,,egentlig har jeg sikkert for flere år fremover,, men det er moro og prøve noe nytt hvert år.

  Flotte bilder, ha en fin ny uke fra Marit.

  SvarSlett
 11. Hei! Det å legge hageplaner for hagen i januar, forkorter ventetida. Jeg synes også at veksthusdøra er fin, men den er kanskje ikke så robust mot vær og vind.
  Takk for hyggelig hilsen på bloggen min. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 12. Det er så morsomt å lese om dine hageplaner! Det er greit å sette opp en liste, og håpe at en kommer i mål med de fleste av målene ;-)
  Jeg har bare en ting som står på min liste i år og det er luking...

  Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
 13. Jeg har kjøpt gresskarfrø fra Impecta, og patriarken har lovet å snekre enda ei plantekasse slik at gresskaret skål få boltreplass. Så enig i at kjøkkenhagen er det som er mest morsomt med "hagingen".

  Vet du. Jeg skal på kurs til Trondheim 10. og 11.mars. Får vi til å treffes til en kaffe tro?

  SvarSlett
 14. Spennende planer Vibeke! Det fine med hageplaner er at noen bare skal få lov å leve sitt liv i drømmene og tankene, mens noen settes ut i livet:) Lykke til med begge deler. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 15. Nydelig hage du har! Hvordan har du festet armeringsjernet til stokkene?

  SvarSlett