søndag 25. november 2012

Juleforberedelser=)

Jeg er veldig glad i jula, og gleder meg alltid til jul. Den aller fineste tiden synes jeg er ukene før jul, når man forbereder seg og følger tradisjoner. I helga dro vi hjem for å lage julesylte sammen med mamma. Det er noe av det aller koseligste jeg gjør før jul.



Det er ikke som før i tiden hvor vi kjøpte en halv gris, og deler av den ble sylte. Nå kjøper vi ribbe som vi først koker. Eller det er vel litt feil å si vi, mamma hadde kokt kjøttet ferdig til vi kom. I tillegg til ribbe har vi i litt ekstra flesk slik at sylta henger bedre sammen.


Småguttene ville hjelpe til, og her hakker vi løs på flere kilo kjøtt. Når alt er i passe store biter rører vi inn krydder. Vi har i salt, pepper, ingefær og allehånde=)


Her er kjøttet hatt i pose som mamma har sydd for anledningen. Et raskt oppkok, og den er klar for pressing. 


Etter litt over et halvt døgn i press var sylta klar for å deles. Den smakte utrolig godt=)


Seks store syltebiter ligger nå i frysen og venter på jul=)

I dag fikk jeg beskjed fra google om at jeg har brukt opp all min gratis kapasitet, og de vil nå ha betalt for bildene jeg laster opp. Brukte utrolig lang tid på dette innlegget, for først måtte bilder forminskes og så lastes opp, og nå ser jeg at kvaliteten på bildene ikke blir den samme. Betaler dere for dette, eller finnes det andre løsninger?

Håper dere får ei superfin uke, og at dere har tid til litt førjulskos=)

Vibeke=)




12 kommentarer:

 1. Først det siste, æ betalte ifjord for større bildeplass, og det var ikke dyrt i det hele tatt, husker ikke , men trur æ betalte et par hundre kr for kjempestor plass som æ kan ha lenge,( hadde hjelp til dette )

  Er enig med dæ at før jul er koseligst, med all forberedelser av mat og pynting pakking av julegaver ol...
  Julesylta di så deilig ut.

  Fine bilder.

  Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth :D

  SvarSlett
 2. Jeg og liker veldig godt ukene frem til jul, og selvfølgelig romjula. Hjemmelaget sylte er et must her også. Har ikke fått beskjed om noe betaling enda....Kjedelige greier
  Håper du får en fin adventstid!

  SvarSlett
 3. Åh, dette så både utrolig koselig ut og godt ut. Sylte må vi jo ha i jula!

  Ønsker deg en kjempe fin ny uke! Klem

  SvarSlett
 4. Å ja, førjuls vekene er veldig koselige med alle forberedelsane og ventetida til jul.
  Heimelaga sylte er nydelig.....brukar å lage det i heimen hos meg og.
  Så koselig at gutane dine vil være med å hjelpe til...då blir det ekstra stas.
  Ha ei fin ny veke!!
  Klem.

  SvarSlett
 5. Så koselig da! Det er en fin tradisjon. Jeg tenker den smakte godt hos deg! Et lurt tips, forminsk alle bilder du legger ut. Jeg har hatt blogg i 4 år og har kun brukt litt av plassen min. Bildefiler tar veldig stor plass hvis de ikke er forminsket. Ha en ny fin uke! :-)

  SvarSlett
 6. Så flinke dere har vært! Vi har også førjulstradisjoner, men ikke som innbefatter mat ut over pepperkakebaking :) Ha en fin uke!

  SvarSlett
 7. Hei Vibeke.
  Det hørtes og så ut som ei skikkelig koselig førjulshelg. Slike som gir go´stemning i hele kroppen. Sylt har jeg aldri prrøvd meg på, men i fjor laget jeg lammerull. Kanskje jeg skulle prøvet sylte i år? Virket fristende utifra bildene dine.
  Og du, småguttene dine virker heller til å være store gutter :o)

  Ang betaling, har jeg aldri fått spørsmålet. Pussig, for her i bloggen har jeg jo mye bilder. Og jeg driver ikke å forminsker før innlegg. Det vet jeg ikke åssen jeg gjør engang. Har hørt om noen som har betalt, men det er visst ikke mye penger det er snakk om. Tror jeg ville forsøkt det, om situasjon skulle oppstått her i #ordovergrind.

  Ny nydelig uke ønskes deg.

  SvarSlett
 8. Så koselig det hørtes ut å lage sin egen sylte! Og den ble sikkert kjempegod også! :) Artig for guttene å f være med på hele prosessen også.

  Vi bakte pepperkaker på fredag ettermiddag og kveld, koselig og så ble det "julete" duft i huset! Ellers er jeg i gang med adventskalenderen og noen julegaver er i boks.

  Fin ny uke til deg og dine! :)

  SvarSlett
 9. Så flinke dere er Vibeke! I mine barndoms juleår husker jeg vi laget sylte hjemme vi også :-) Det er fint med slike tradisjoner! Spesielt når man er barnefamilier. Vi har litt ulike juletradisjoner hjemme hos meg nå. Jeg spiser faktisk vegetarstek på julaften- min samboer ribbe, men vi har likevel veldig mye fellesskap og hygge disse dagene og gleder oss til å feire den med gode venner i Sverige ;-)
  Ha en riktig fin førjulstid! :-D
  Stein

  SvarSlett
 10. Artig at dere lager sylte så forskjellig fra hva vi gjør her. Det er også det som gjør tradisjoner så viktige - de er forskjellig fra andres.

  SvarSlett
 11. Så flinke dere er! Så gøy å ta med seg slike ting videre, er jo så lett og kjøpe ferdig i butikken nå til dags, så godt at noen fører tradisjonene om hjemmelaget videre :)

  Ha en fin Torsdag,
  Klem Klem

  SvarSlett
 12. Gode billeder.
  Jeg nyder også tiden før jul.
  Jeg laver dog ikke hjemmelavet sylte mere, hvor vi kun er 2.
  Jeg har også opbrugt min kvote til billeder. Jeg kan kun komme ind til hvor man skal betale og så ikke længere. Underligt..
  Jeg ved ikke hvad jeg kan gøre for at få lov til at betale. Gode råd modtages gerne??? Jeg vil helst ikke fjerne mine gamle indlæg.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlett