onsdag 7. januar 2015

Hageplaner for 2015=)

Jeg er ikke så fryktelig glad i vinteren. Spesielt ikke den vinteren som kommer etter jul, så den tiden korter jeg ned med å drømme om morsomme prosjekter i hagen, og til å legge nye planer=)


Denne plassen foran huset ble i fjor omvandlet til kjøkkenhage. Vi har to kasser ved siden av drivhuset også, men jeg hadde lyst på flere. Selv om kjøkkenhagen er utvidet med fire nye kasser, har jeg lyst til å bruke enda mer av hagen til kjøkkenhage.


Kassene er ikke helt firkantete, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Artig å se hvor fort det vokser, og ikke minst koselig å høste grønnsakene når de er ferdige=) Det eneste jeg er usikker på er om vi har plass til utvidelse. 


I høst fikk jeg settehvitløk fra en kollega som jeg satte i høst. Det blir spennende å se om den rekker å vokse seg til=)


Gubben lagde for noen år siden pizzaovn i hagen. Det er virkelig superkoselig å invitere til pizzafest når pizzaene er stekt i egen hagen=) Gubben har nå lyst på ny pizzaovn. En ny og større, en med dør, slik at det også kan stekes brød i den. Jeg er litt usikker på om han har planen helt klar, så det blir spennenden å se hva 2015 bringer=)


Jeg har en klar plan om å få dreis på tomatdyrkingen i år. Ikke vet jeg hva jeg gjør feil, men det vil seg ikke helt. Plantene bir veldig store, men de fleste tomatene blir ikke modne i tide. I år har jeg derfor en plan om å så litt tidligere. Det er et eller annet som skjer når det begynner å bli vår, for plutselig sår jeg i seneste laget! Håper virkelig det blir mange røde tomater i år. Noen som har tips til en sort som det ikke går an å mislykkes med?


Og så er det dette hjørnet av hagen som gubben og jeg ikke helt klarer å bli enige om. Han vil ha stamp, og jeg er veldig usikker på om den kommer til å bli brukt. Vi diskuterer frem og tilbake, men klarer ikke å komme frem til en beslutning. Noen som har stamp i hagen som kan fortelle om erfaringene med det?

Vil gjerne ha tips til andre hageprosjekter=)

Håper dere har hatt en fin start på det nye året=)

Vibeke=)16 kommentarer:

 1. Å, så koselige bilder fra hagen deres, Vibeke. Dere er virkelig flinke hagemennesker. :)
  Ønsker deg en fin kveld. Etter div huslige gjøremål og aktivitetskjøring, skal jeg nå slappe av resten av kvelden. ;)

  SvarSlett
 2. Kjempe spennende planer du har for sesongen, og jeg håper virkelig at dere får det til. Gleder meg allerede til å følge med. Pizzaovn i hagen, det lurer jeg på om jeg skal forhandle om også :))

  Klem Vivi

  SvarSlett
 3. Ser du har prosjeker og se frem til i sommer, så kult at mannen laget en pizzaovn i hagen, den misunner æ dæ :)
  Prøv og sette tomatfrøene tidlig ,så blir det bra, tror æ setter frøene i februar inne og har dem i kjøkkenvinduet til æ kan sette dem ut i drivhuset når sola varmer :)

  Takk for hilsen.
  'Joda vi har det bare fint her i nord :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 4. Hei! Ny pizzaovn og stamp i hagen høres ut som en drøm. Middelhavsfølelse. Så fint det er i veksthuset. Januar og februar er skapt for hagedrømmer. God kveld! Anne

  SvarSlett
 5. Vi fikk noen fantastiske tomatplanter av en nabo i fjor og avlingen vi fikk var mer til tross for enn på grunn av min innsats.

  Jeg skal forenkle kjøkkenhagen i år. Droppe jordbær og kun ha mer jordskokk og rabarbra.

  SvarSlett
 6. Hei Vibeke:)
  Flotte bilder fra den beste tiden i året:)
  Men det er godt at vi kan bruke vinteren til å planlegge prosjekter fremover. Jeg har ikke noe erfaring med badestamp,så ikke noe hjelp i meg:)
  Ønsker deg en fin ukeslutt:)

  SvarSlett
 7. Man får aldri stor nok grønnsakshage ;)
  Dere har en utrolig flott hage altså!
  Tante og onkel hadde (har) stamp. Den ble brukt noen år, og så ble det liksom ikke noe mer (nå er den gammel og råtten)... Tror nok bruken kommer helt an på dere, og hvor innstilt man er på å benytte den mye, og vedlikehold, fyre opp etc.
  Lykke til, uansett beslutning =) Og godt nyttår!

  SvarSlett
 8. Godt nytt år Vibeke! Så utrolig flott kjøkkenhagen har blitt. Det er litt av en plass du har. Finnes ikke noe bedre enn å bruke mørke og grå vinterdager til å drømme og planlegge for et nytt hageår. Da kommer det til å skje spennende ting hos deg skjønner jeg:) Venter spent på hva du og gubben lander på. Vi snakket lenge på å få en stamp hos oss. Vi landet på å skrinlegge det. Fant ut at det ble mye styr for kanskje litt lite bruk. Lykke til, hva dere enn lander på.

  SvarSlett
 9. Det er utrolig artig med litt egne grønnsaker synes jeg også, å det er veldig praktisk med kasser å ha det i.
  Nå som de nye frøkatalogene er kommet er det lett å drømme seg til en ny vår og planlegge en ny sesong.

  Hagen deres er kjempefin og det er så godt å se på bilder fra sommeren som var.

  God søndag til deg Vibeke.

  SvarSlett
 10. Så gøy da, man vet aldri hva det nye året vil bringe, men det er så gøy å glede seg :)! Ha en riktig fin søndag og ny uke Vibeke :), klem!

  SvarSlett
 11. Fine bilder. Jeg ser sååååå frem til hagetid :)

  SvarSlett
 12. Ja, den etappen før våren får overtaket er en tålmodigetsstrekning...
  Flotte grønnsaksprosjekter! Tomatene det er lettest å lykkes med er cherry-sortene. 'Sungold' , 'Gardener's Delight' og 'Polar Baby' f.eks. Feilen jeg gjør er å ikke tukte plantene nøye nok: Ta tyver, toppe og fjerne blader som skygger.

  SvarSlett
 13. Ja, dette er tiden for å drømme og planlegge og kjenne på hagegleden fra sofakroken :-) Blir alltid inspirert av å se i bøker og blader. Angående tomat kommer det nok mye an på sol og varme. Jeg har prøvd forskjellige tomater, men min favoritt er cherry-tomaten. Den smaker best og blir raskere moden siden de er så små (tror jeg iallefall). Jeg kjøper ferdige planter på gartneri, for det tar så mye tid og plass å så fra frø selv. Lykke til!

  SvarSlett
 14. Flotte bilder og spennende planer :-)
  Hadde også problemer med sent modne tomater i fjor, men det var nok helst det at jeg sådde for sent for de ble flotte og modne sent på høsten. Vi hadde faktisk tomater helt til november. Sorten jeg likte best var kirsebærtomaten "Gardeners Delight" , de ble søte og gode og skal sås i år også. Og nå skal jeg starte i begynnelsen av februar, så blir mine tomater også røde i god tid.
  Må også få lov til å si at dere har ett veldig flott drivhus og at vi brukte drivhuset deres som inspirasjon da vi bygget oss drivhus av gamle vinduer forrige sommer.
  Lykke til med sommerens prosjekter. Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 15. Enig i at det er moro å dyrke egne grønnsaker. Og moro å bruke vinteren på å drømme seg bort i hagedrømmer...
  Jeg er jo så heldig å ha besøkt den hyggelige hagen din, og vet virkelig hvor variert og artig hagen er utformet. Dere er flinke, Vibeke.

  SvarSlett
 16. For en koselig hage dere har, nydelig kjøkkenhage og stilig med klatrevegg til plantene. Pizzaovnen var tøff:)

  SvarSlett