lørdag 19. oktober 2013

Det er over!!! =)

Nå må til og meg jeg innrømme at hagelivet er over for denne gang. Akkurat nå angrer jeg litt på at jeg ikke har brukt den fine høsten til å rydde hagen og vaske drivhuset. For det må faktisk gjøres nå, og det kommer til å bli en kald fornøyelse med bare et par grader ute.

Jobben er heldigvis påstartet, så drivhuset og de fleste krukker er tømt. Det må selvfølgelig vaskes grundig og pottene må bæres inn. Målet er at når denne helga er over, så er jobben gjort=)


Det er fortsatt en del sommerblomster som står i hagen. Noe ryddet jeg for et par helger siden, men mye gjenstår fortsatt.


Jeg synes dillen er så fin at jeg vurderer å la den stå. Bak står erteblomstene, som til tross for kalde dager fortsatt blomstrer=)


Løvemunnen har lagt seg utover plena, men den ser fortsatt rosa og fin ut. Det varer nok ikke så lenge=)


Jeg får bare nyte siste rest av årets blomstring=)


Det kommer stadig nye bringebær og det er ikke mange dagene siden jeg plukket inn en god det, og nå er det enda mange flere som er modne. De modnes åpenbart selv om det er kaldt ute=)


Solhattene har takket for seg for denne gang, synes den i midten er søt som strutter orange på toppen=)


Revebjellene er standhaftige og blomstrer fortsatt=) Selv om det er noen blomster igjen, så er det over. Det har vært kaldt i natt og det var frost på bakken da jeg kom ut i dag tidlig. Jeg får ta meg selv i nakken, være effektiv og nyte en av årets siste hageøkter=)

Hva skal dere gjøre i helga? Håper helga blir fin=)

Vibeke=)13 kommentarer:

 1. Jeg har også hagearbeidsplaner i helga. Hagemøbler må vel også settes inn snart nå... Men bordet utenfor inngangspartiet skal få stå, det er det koselig å sette blomster, planter, lykter og lys på.

  Ønsker deg en fin helg og en bra hage- og drivhusøkt! :)

  SvarSlett
 2. Heisan Vibeke, så fint det blomstrer ennu hos dæ.
  Ikke morsomt og vaske krukker og drivhus når det er kaldt.brrr...
  Æ e glad æ har fått gjort slik jobb for en god stund sia, for igår kom snøen til oss.

  Vi har det fint med den, syns det blei koselig ute, så lyst og fint, men den forsvinner nok mange ganger før den legger sæ her for godt, trur det er meldt regn i neste uke.

  Ha ei fin helg.

  Lisbeth :)

  SvarSlett
 3. Hei. Ja, det er mye jobb å gjøre om høsten, men det har du igjen for når våren kommer.
  Du må ta deg en runde i hagen mens du holder, for det er jo fortsatt noe å nyte.

  Kos deg og nyt helgen! Klem

  SvarSlett
 4. Det er ikke samme glød og iver nå på høsten, men så er det så mye hyggeligere og ta potter og ting frem rene på våren.

  Så mye du har i blomst ennå, nydelig.

  Jeg har begynt å strikke og er helt oppslukt i mitt nye prosjekt, det skal bli genser med massse mønster hehe og jeg da som er så utålmodig.

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 5. Den siste hageoppvasken er ikkje den kjekkaste, men godt når det er gjort og så er det så kjekt å starte med reint drivhus og krukker og kar.
  Har holdt på med vinterforberedelser av hagen eg også i dag. Her er det fleire minusgrader så hagen er nok godt i gang med vinterdvalen :))
  Klem frå MarJE.

  SvarSlett
 6. Jeg har vært elendig til å drive i hagen i høst. Hadde planer om å så flere løk, men får liksom ikke gjort noe om dagen. Motivasjonen svikter meg

  SvarSlett
 7. Koselig å få unna ting for vinteren da :) - så kan du fokusere på innendørs kreativitet etterpå :). Ha en god søndag :)

  SvarSlett
 8. Gjennkjennbart Vibeke. Jeg angrer også alt jeg har utsatt av hagearbeid tidligere i høst.... Har enda ikke tømt krukker, lagt ned løk eller bært inn pellisene mine. Det har jo vært så fint så lenge her. I dag snør det. Jeg har med iskalde hender gjort litt hastverkshagearbeid etter jobb. Og patriarken har pakket vekk hagemøbler og parasoll.
  En fantastisk hagesesong 2013 i Miacasa er over. Best ever! Takk for all hageinspirasjon, kjære du.

  SvarSlett
 9. Høsten kommer som julen på kjerring ! Plutselig står man med frosne hender og skal "stenge" i siste liten. Velkjent:) De blå blomstene var bedårende!!! Har du navnet på den? Ha en fin ny uke.

  SvarSlett
 10. Ja...en ønsker ofte å nyte blomstene og veksthuset så lenge som mulig...men da blir det kaldt og surt når en bare må ta oppryddingen...iår er jeg litt tidligere ute og igrunnen godt:)
  Så flott at noen av blomstene holder ut:))

  SvarSlett
 11. Så nydelig et drivhus! Akkurat sånt ønsker jeg meg :)
  Lykke til med jobben - eller ble den ferdig i helga?
  Jøss, tenk at det kommer bringebær fremdeles. Her er det over for lenge siden, dessverre. Har du en sort som kommer sent? Vet du i så fall navnet? Da kunne jeg tenkt meg en.
  Nydelige bilder.

  SvarSlett
 12. Det er vemodig når sommeren er slutt, og en må tømme krukker og drivhus, og forberede seg på vinteren. Her har vi allerede hatt den første runden med snø, og heldigvis har jeg fått ryddet vekk alt av sommerblomster, og tatt inn alle pelliser og fuksia - så får vi se hvor mye som overlever til neste sommer.
  Drivhuset ditt er så fantastisk flott - så det må være ekstra vemodig å flytte ut derfra for sesongen!
  Ønsker deg en fin fin høst!
  Titti-klem

  SvarSlett
 13. Hei Vibeke. Så hyggelig å se bildene dine. Fortsatt er det jo ganske mye som blomstrer i hagen deres! :-) I svenskehagen tror jeg det er ganske ferdig for i år. På balkongen her i Oslo er det forsatt mye blomstring, men et par frostnetter til nå, så forandrer det seg nok ganske mye. Jeg trives jo godt i hagen om sommeren, men nå er det i grunnen Ok med innekos :-) Ha en riktig fin helg- både du og familien! :-)
  Stein

  SvarSlett