fredag 16. mai 2014

Humleblogge=)

For ikke lenge siden utfordret Elisabeth meg til å humleblogge, og den utfordringen synes jeg det var koselig å få=)

Jeg har jo lest om at humlebestanden har gått drastisk ned de siste årene, og jeg synes det er flott at man kollektivt forsøker å gjøre noe med det. Jeg tenker at dette må være en vinn-vinn-situasjon. Vi blir utfordret til å plante enda flere flotte blomster og trær, og humla får surre rundt å forskyne seg av godsakene.

Jeg tror det viktigste vi har gjort for humla her hjemme er å slutte med gift. I mange år nå er det ikke blitt brukt gift i hagen, og vi forsøker andre måter når skadedyrene kommer=)


Det finnes flere nettsider som kan fortelle hvilke blomster, planter og trær som er humlevenlige. Jeg har forsøkt å tenke gjennom hvilke blomster jeg ser at humla liker best her hjemme. De liker selvfølgelig frukttrærne vi har, men i tillegg til det, så tror jeg kuletistelen må være humleblomst nummer en! På bilde over ser dere at det til og med kan være kamp om plassen=)


Revebjella er også populær, og da er det fint at det er mange å ta av. Den har jo til og med egen landingsstripe=)


Timianen er også populær hos humlene, og den er jo i tillegg nydelig, så plant i vei=)


Kaprifolen tiltrekker seg også humler, og den her hjemme har som regel veldig mange blomster. Jeg vet ikke om den står på humlelister andre steder, men humla trives i alle fall i kaprifolen her=)
Stjerneskjerm, kjempeverbena og solhatt er andre humlefavoritter i hagen=) Håper dere alle slår et slag for humla! Jeg planter i alle fall noen ekstra blomster til ære for dem=)

Mange har fått utfordringen, og jeg forsøker videre å utfordre Vivi og Maria til å humleblogge=)

Ønsker dere ei flott 17.mai-helg. Hipp hurra=)

Vibeke=)

13 kommentarer:

 1. Så fint at du har tatt utfordringen, Vibeke! Det er så bra at vi fyller hagene våres med humlegodsaker. Hvis alle gjør det har de masse mat hele sommeren!

  Ønsker deg en strålende 17. mai i morgen :-)

  SvarSlett
 2. Herlige bilder og spesielt det av kuletistel med humlekø :-)) God 17 mai!

  SvarSlett
 3. Ønsker deg og dine en riktig flott 17. mai- feiring! :) Kos dere!

  SvarSlett
 4. Mange flotte humleblomster hos deg. Takk for utfordringen, det kommer snart en humlepost hos meg også :-) Håper dere koser dere på Grunnlovsdagen

  SvarSlett
 5. Supert! Takk for at du tok utfordringen, Vibeke.

  SvarSlett
 6. Hos deg trives nok humlene med så mye å velge i, så flotte bilder og blomster.
  God ny mai uke fra Marit.

  SvarSlett
 7. Flott humleblogget, Vibeke :)

  SvarSlett
 8. Så flott at vi faktisk gjør en god gjerning når vi fyller hagene med blomster, jeg skal love å fortsette å gjøre mitt! Hvert år legger jeg haugevis med blomsterløk så det blomstrer i vei riktig så tidlig, og biene koser seg de.
  fortsatt fine maidager til deg!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 9. Hei! En kjapp tur innom Oslo og dermed god nett tilgang. Åååh, så fint humleinnlegg. Flott å se utfordringen som Bzzzzummer rundt på bloggene. Du har en humlevennlig hage. Det er en viktig og fornøyelig oppgave vi hagefolk har for å støtte humlene. Ha fine vårdager Vibeke:)

  SvarSlett
 10. Å så mange fine humle blomster du viser oss, Vibeke :)
  Nydelige bilder :)
  Takk for at du besøker bloggen min og legger igjen sånne søte kommetarer.
  Ha ei fortsatt fin uke.
  Klem :)

  SvarSlett
 11. Du er jammen god som jobber 100 % og i tillegg studerer. All ære. Håper eksamensperioden går bra hos deg :) Her nærmer deg seg slutten. En liten uke skriving igjen, så er det sommerferie. Herlig :) Flotte blomsterbilder. Jeg har null grønne fingre, så håper humlene liker de plantene som kommer opp av seg selv her. Hihi. God kveld til deg. Klem Monica.

  SvarSlett
 12. Javisst alle blomstene du nevner her står i humleplante-"bibelen" min :)
  Kjempefint innlegg, veldig glad for at du ble med på humlestafetten, og for at du har en giftfri og humlevennlig hage :)

  Ha en summende super sommer
  Anne :)

  SvarSlett
 13. Sitter og summer meg gjennom humlestafettens innlegg, og må si det var mange herlige humlevennlige blomster her hos deg :)

  SvarSlett