tirsdag 19. november 2013

Snart klar for juleforberedelser=)

Nå er det jammen ikke lenge til jul og juleferie, og jeg burde egentlig ha startet julevasken for en stund siden, men det har jeg ikke hatt tid til=) Vi er litt gammeldagse, og vasker rundt til jul, men i år er det ikke sikkert vi blir ferdige med alt. Vi får hive oss rundt=)


Vi lager alltid julekalender til småguttene, og vi har handlet inn de første små gavene. De får en blanding av små ting de trenger, opplevelser og godis. Vi pakker for eksempel alltid inn en pepperkakeform den dagen vi skal bake pepperkaker=) Det er litt stress, men mest kos å lage kalender. I helga kjøpte jeg gråposer til noen av gavene, så slipper jeg å pakke inn alt=) I tillegg ble det kjøpt ei koselig lykt og en adventsstake. Jeg er med andre ord klar=)


En kveld dro ei venninne og jeg på fotosafari, og denne gangen gikk turen til Nidarosdomen i mørket. Det var spennende og litt skummelt=) Jeg må innrømme at jeg aldri hadde dratt dit alene.


 Det er en liten utfordring å ta bilder i mørket, men det er veldig artig, Jeg fikk stativ til kameraet til bursdagen min, og det er kjekt når man skal ta bilder med lang lukketid. I tillegg til å ta bilder får man luftet seg og skravlet=)


Månen var magisk denne kvelden, og lyste opp en mørk kveld=)


Er dere i gang med juleforberedelsene?
Håper dere får ei fortsatt fin uke=)

Vibeke=)


14 kommentarer:

 1. Å ja, idag handlet æ inn de siste julegavene , skal få de pakket inn i morra :)
  Sentrene i byen og gatene er allerede pyntet til jul her i Narvik, både ute og inne, æ elsker denne førjulstia <:)

  Så fine bilder du hadde tatt i mørke, nidarosdommen er bare helt praktfull.

  Ha en fin kveld videre

  Klem Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Så stemningsfulle bilder! :)

  Adventsgavene til barnas kalender er ordnet, men ikke pakket inn. Noen julegaver er også kjøpt inn. Det er koselig å ta litt etter litt. sånn at man får kost seg med gaveinnkjøp, innpakking og andre førjulsaktiviteter. Ellers er jeg inne i en travel tid på jobb, tentamener og karakteroppgjør, så her i huset rekker vi ikke rundvask før jul... ;) Dere er flinke som vasker rundt. :)

  Koselig at du vil være med på min lille førjulskonkurranse. :)

  Ønsker deg en fortsatt god uke! :)

  SvarSlett
 3. Så koselig med fotosafari :). Kalendre er artige å lage, men ikke alltid like enkelt heller - bra du koser deg :). Håper dere har det fint og koselig :)

  SvarSlett
 4. Det har etterhvert gått opp for meg også at det er lurt å bruke fotostativ. Og det er noen stemningsfulle bilder du har tatt. Det blir nok ikke vasket rundt her til jul. Det fordeler jeg gjennom hele året, men juleforberedelsene er igang.

  SvarSlett
 5. Så fine foto-serier du viser!
  Juleforberedelsene er igang hos meg...har skiftet header på bloggen og klar for den kreative tiden:)
  Og jeg er også så gammeldags at jeg tar jul-ned -vask...godt er det iallefall:))
  Ønsker en fin kveld:))

  SvarSlett
 6. Så flotte bilder, Vibeke! Månebildet var nydelig. Jeg hadde heller ikke vært der alene, men jeg skulle gjerne ha sett Nidarosdomen en gang.
  Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
 7. Koselig å se bilder fra Trondheim. Lenge siden jeg har vært der nå.
  Månebildet var kjempe fint :) Jeg er godt i gang med juleforberedelsene. Har ferdig 2 pakkekalendere til venninner og straks ferdig med pakkekalender til husets 6 åring. Har og ordna med julekort og flere gaver er også kjøpt inn. Har også kjøpt meg ny duk til spisebordet. Beige med røde stjerner :) Kos deg videre med forberedelsene.

  SvarSlett
 8. Kjempe fine bilder, og det er jo så gøy å ta bilder. Jeg skjønner veldig godt at du synes det er skummelt i mørket :)

  Julestria har nok snart kommet hit også. Kalender til ungene skal også lages her, men gjør det veldig enkelt. Flaks lodd er supert!

  Ønsker deg en fortsatt fin uke. Klem

  SvarSlett
 9. Vi er i gang og jeg pakket faktisk inn kalendergavene i dag. Skulle sett tips om poser før. Gleder meg til å følge deres juleforberedelser.

  SvarSlett
 10. Nydelige bilder, Vibeke. Her er kalendertingene innkjøpt, men ikke pakket. Å ja, dattera er snart 18 år...........Den andre snart 24, men den eldste får ikke kalender lenger, men ei ekstra julegave fra mamman sin. Jeg tviholder på ungene og de koselige tradisjonene så lenge jeg kan ;)
  Fin torsdag til deg.

  SvarSlett
 11. Så flotte bilder :)
  Her blir det kulekakebaking til lørdag - gleder meg masse!
  Brussel er absolutt verdt et besøk; mye flott arkitektur, og mye fin shopping og god mat :)
  Ha en flott dag!
  Klem fra Ingrid

  SvarSlett
 12. Nydelige bilder Vibeke, det er sikkert artig å gå på foto safari med så fine motiv rundt seg.
  Jeg er snart ferdig med gavene, men noe julevask har jeg ikke begynt med ennå.
  Hvis en ikke rekker alt kommer vel julen som den pleier og det er jo noen få fordeler med mørketiden hehe.

  God torsdag fra Marit.

  SvarSlett
 13. Så koselige tradisjoner dere har da:) Jeg legger listen lavt for julen. Det skal være lystbetont og ikke stressdrevet. For meg er det en tid for ro sammen med nære. Stilige safaribilder:)

  SvarSlett
 14. Så kult med kamerastativ, Vibeke. Blei flotte nattbilder. Stemningfulle. Spooky. Nidarosdomen er et flott skue både på dag og natt. Hva slags stativ fikk du? Jeg har på ønskelista mi nemlig, men vet ikke hva som er best?
  God helg!

  SvarSlett