lørdag 14. september 2013

Endelig motivert for hagearbeid=)

De siste ukene har jeg ikke gjort noe annet enn å rusle rundt i hagen, se på blomster, hente inn noe spiselig og drikke te. Jeg har rett og slett ikke hatt lyst til å gjøre noe annet i hagen. I dag startet jeg dagen med å være skikkelig lat, men så fikk jeg veldig lyst til å jobbe litt=)


Kanskje det var gleden over å kunne plukke inn de første tomatene som gjorde susen? Utrolig artig å endelig kunne spise egendyrkede tomater. Har egentlig bestemt meg for å ikke dyrke tomater neste år, men nå skal jeg revurdere det. Kanskje, kanskje jeg kan lykkes med tomatene nesten år? =)


Å pynte trappa er en koselig jobb, men ikke en gang det ble gjort før denne helga. Jeg skal plante flere krukker i morgen. Koselig å pynte litt selv om sommeren er over=)Disse revebjellene trodde ikke jeg skulle blomstre før til neste år, men plutselig står de i blomst likevel. Det gjelder også et par rosa jeg har. Kanskje det er det gode været som har gjort at den blomstrer? Det er fortsatt mange fine blomster i hagen, selv om jeg i dag har ryddet bort en god del.


Det kommer stadig nye bringbær, og i dag plukket vi inn en håndfull. Det er utrolig godt=)


Plommene er også modne, selv om de er få i år. Jeg håper på superavling til neste år=)


I dag har jeg ryddet i kjøkkenhagen, og har høstet inn det meste av gulrøtter og potet. Tror det må bli en rotgrønnsaks-aften i Kiellandsgata om ikke lenge=) De fleste gulrøttene er det derimot småguttene som spiser....


De siste polkabetene er litt forvokste, men jeg håper de smaker godt likevel=)

Gresset ser ut til å trives i det fine været, så i dag måtte jeg igjen klippe. Jeg hadde egentlig sett for meg at det ble siste klipp forrige gang=)

Dette er min helgeglede=) Ta en titt inne hos Vivi for flere helgegleder=)

Gooood helg til dere=)

Vibeke=)

21 kommentarer:

 1. Ja. når det gjelder hagen på denne årstia e æ også kjempelat, gjør ingenting annet enn og plukke av visne blomster, og plukke inn en bukett til stuebordet, fikk klippet plena for et par dager sia , håper og tror at det er siste klipping for iår.
  Ser du har masse deilige bær og grønnsaker i hagen din, vis tomatene er begynt og rødme litt, bruker æ og plukke dem inn og legge dem i en skål på kjøkkenbenken for der modnes de fort :)

  Ha ei fin helg, Vibeke.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. så mye godt du har i hagen, og veldig koselig pynt på trappa. Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 3. Dere har jo så mye godt og fint i hagen. :) Så flotte tomatene har blitt!

  Ja, det er koselig å høstpynte litt ved inngangspartiet. Jeg er også i gang med det, men må ha litt mer og tar nok en tur til Plantasjen i morgen. I dag, da vi var på tur, plukket jeg med noen bjørkekvister. Skal prøve å lage en krans.

  God lørdagskveld, Vibeke! :)

  SvarSlett
 4. Her var det mye god, flotte grønnsaker, tomater og bær.
  Gulerøtter har jeg ikke fått dreisen på i år, dine er førsteklasses.

  Jeg har ikke den store hagegløden lenger jeg heller, klippe plen og vanne går så trekt he he.

  God helg.

  SvarSlett
 5. Koselig høstrapport fra hagen din : ) Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 6. Så moro å kunne plukke inn så mye forskjellige fristelser fra egen hage!
  Nyt smakene og helgefølelsen :)

  - Ingrid

  SvarSlett
 7. Så mye flott av spiselige frukt og grønnsaker du har i hagen din! Moro å kunne høste av egen avling. Flotte gulrøtter i friske farger!

  Håper du har en fin helg!

  SvarSlett
 8. herlig innlegg!!!

  fikk lyst gå ut og rydde opp litt emn det er jo mørkt.... håper på govær imorra, har vært skikkelig lat her og i det siste ;)

  SvarSlett
 9. Hyggelige bilder og fin avling! Nydelig bilde av bringebæret :)

  SvarSlett
 10. Så mye deilig dere har høstet fra egen hage!! mmm...

  Ønsker deg en fin Søndag,
  Klemmer fra Jatte♥

  SvarSlett
 11. Det er ikke alltid arbeidslysten i hagen er til stede på denne tiden. Jeg sliter også med dette, og utsetter stadig gjøremål i hagen. Satser på at høsten enda skal bli fin,for da haster det liksom ikke så mye. Så mye herlig som du har høstet inn fra egen hage, det føles så godt. Jeg har ikke kjøkkenhage lenger, for tiden strekker liksom ikke til med alt arbeider. I år har jeg mest tomater, men det blir ikke så mange til neste år.

  Ønsker deg en fin søndag, og takk for at du ville dele denne flotte helgegleden. Klem

  SvarSlett
 12. Så flotte hagebilder ;-) Herlig å kunne spise grønnsaker fra egen hage. Det er faktisk mitt neste prosjekt ;-) Vi har en ganske stor platting som vi bruker flittig - noe som gjør at hagen omtrent er urørt - og ser ut deretter ;-) Det ser rett og slett ut som en stor fotballbane - og ikke en spesielt fin fotballbane heller ;-) Den er stor og tom. Så...der må noe gjøres. Jeg har dessverre ikke så grønne fingre, så hvis du har noen tips om hva som kan være greit å starte med, er jeg veldig takknemlig. Kanskje ikke tiden for å så og plante nå? Så dette må kanskje bli vårens første prosjekt? Ja, så lite greie på det har jeg faktisk...isj...

  Nyt av dine selvdyrkede grønnsaker. De ser helt herlige ut! Nam!

  Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 13. Beste som fins, å høste fra egen hage. Kan du bruke polkabete på samme måte som rødbete? Har rødbeter her i høykassene mine, pluss gulrøtter.
  Deilig at arbeidslysta satte inn hos deg, Vibeke. Det går i rykk og napp akkurat det.

  Må søndagen blir god også.

  SvarSlett
 14. Jeg har ikke glemt de første egendyrka tomatene. Mye søtere og saftigere enn de fra butikken. Likevel får jeg ikke noe dreis på tomatproduksjonen, men epler derimot trives her - så jeg får konsentrere meg om dem.

  SvarSlett
 15. Så mye godt du har i hagen. Neste år håper jeg å kunne prøve meg på tomater...med litt skrekkblandet fryd.

  Ha en fin søndag!!

  SvarSlett
 16. å mycket du har att ta reda på i din trädgård det är så härligt.
  Ha en fin söndagskväll
  Kram Meta

  SvarSlett
 17. Her var det mange herlige godbitar. Spesielt kjekt å plukke inn det ein har produsert sjølve.
  Ja, tomatar har eg bestemt kvart år at eg ikkje skal så, men det blei såing i år også. Eg blir så lei vatninga at når dei endelig kjem til modning gir eg opp. Så no har eg bestemt at neste år blir det ikkje tomatar her :))
  Dine såg supergode ut...dei er så mykje meir smakfulle dei ein sår sjølv.
  Bileta frå mine helgegleder er frå helga :)) Fredag og Laurdag vart dei tatt. Her er fortsatt mykje som blømer.
  Ha ei god ny veke, frå MarJE.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen, no surra eg litt. Det var visst ikkje du som lurte på om bileta på bloggen min var frå helga :) Så berre sjå vekk ifrå det :D
   Frå MarJE

   Slett
 18. Kjekt hagelysten er tilbake hos deg. Kjenner meg litt igjen i behovet for pause. Men nye høstløk gir ny motivasjon. Gode grønnsaker du har avlet fram, Nammm. Ser helt lekre ut..

  SvarSlett
 19. Herlige helgegleder :) Her er et ikke gjort mye heller i helgen. Med blindtarmsyk datter (frisk igjen nå) og staudebyttedag på Aulestad (Bjørnsstjerne Bjørnssons hjem) _og_ skikkelig dårlig vær.
  Ønsker deg ei finfin uke.

  SvarSlett
 20. Å så masse deiligheter! Flink du, dyrk tomater neste år også :)! Koselig å se bilder fra gartnerhjørnet i hagen din :)

  SvarSlett