søndag 26. april 2015

Vår i hagen=)

Det begynner virkelig å bli vår i hagen nå. Selv om det har vært mye regn i det siste, har det heldigvis vært oppholdsvær noen dager også=) Jeg må innrømme at jeg har lyst til at våren skal være proppfull av godvær, men… 


Disse supersøte primulaene kjøpte jeg på utsalget til Ringve Botaniske hage i fjor. Vi er medlem av venneforeningen der, og det er alltid stas og kamp om blomstene på deres hagesalg=) Vi fikk tak i flere primulaer som nå står i blomst=)


Fortsatt mange krokus i hagen, men det nærmer seg slutten for dem nå. Jeg får nyte de siste i blomst=)Mens noen nærmer seg slutte, er det starten for andre=) Det er jammen ikke lenge til denne primulaen blomstrer heller. 


Snøstjernene vokser under pæretreet, og de lyser opp hagen akkurat nå=)


Noen lurer kanskje på hvordan det går med risikoprosjektet mitt? Jeg kan fortelle at det foreløpig går over all forventning. Det spirer som bare det i kassen, og spiren over er fra en reddik, men gulrøttene spirer de og=) Veldig artig at det går så bra, men jeg vet at det fortsatt er en risiko for kalde netter, så jeg tørr ikke klappe i hendene riktig enda.


Det er fantastisk i hagen nå, og vi er ute så ofte vi kan. Jeg må innrømme at jeg ikke er så veldig god på å sette meg ned, men det blir en te-pause her og der=)

Har dere gjort noe spennende i hagen så langt i vår? Nyt hagelivet=)

Vibeke=)

12 kommentarer:

 1. Hei! Det er så fantastisk. Fra at alt er brunt og vissent kommer sterke farger opp av jorda. Og vi har såvidt begynt på våren. Deilig! Anne

  SvarSlett
 2. Vi er også mye ute i hagen :-)) Men det er kaldt og ikke så fristende med hagearbeid enda, men vi nyter våren uansett! Spennende med såingen din. Vi krysser fingrene for tidlig avling?! God ny uke :-))

  SvarSlett
 3. Hei Vibeke! Primula er noen veldig søte planter, så jeg forstår at du prøver å få tak i de på Ringve! :) Ja, noen slutter, mens andre begynner. Litt vemodig, men sånn er det bare. Koselig å høre fra deg igjen :)
  Ønsker deg en fin uke uten regn :)

  SvarSlett
 4. Så fine primula og vårblomster, det er som ett mirakel hvert år når disse titter opp av den kalde jorden.
  Det er så godt å være ute igjen og jeg som du greier ikke å sitte mye stille.
  I helgen måtte jeg klippe plenen for første gang og så har jeg fått ryddet bort rusk i bed fra i fjor.

  Ha en fin ny uke, Maritklem.

  SvarSlett
 5. Hei Vibeke.
  Herlig med sånne vårtegn :-D Nå ligger en laang og herlig sommer foran oss.
  Ha en riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 6. Flotte vårblomster i hagen din :-) er nok viktig å ta seg tid og sette seg ned å nyte også, men det er litt vanskelig.. må sikkert øves på ;-)
  Har vært kuldegrader her i natt og stemorene på trappa hang med hodet, har ikke tørt å sjekke hagen før jeg dro på jobb, men krysser fingrene for at det har gått bra. For en lumsk vår vi har i år!
  Ønsker deg en fin våruke :-)

  SvarSlett
 7. Så deilig at det spirer og gror i hagen din, våren er den beste tia i året , syns æ, selv om sommeren er fin :)
  Fine bilder, Vibeke, vi har det bare fint her i nord.
  , Ha ei fin uke, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 8. Heisann! Deilig at våren er her og at vi kan kose oss i hagen igjen. Håper du ikke har hatt frostnetter. Vi har plutselig fått to på rappen. Nyt våren!

  SvarSlett
 9. Nå vokser det hos deg!
  Ja..kjenner meg igjen der med ..å sitte ned...blir liksom ikke det..holder på og pusler hele tiden...herlig tid nå:)

  SvarSlett
 10. Det våres så fint hos deg. Bildet av de gule krokusene var praktfullt (macrodronningen vet du:)). Så stas at risikoprosjektet går så det suser. Det lønner seg å satse. Følger spiringen din fremover. Gode vårdager til deg.
  Jannicke:)

  SvarSlett
 11. Jeg blir våryr av bildene dine, Vibeke.
  Jeg har beisa plantekassene mine sorte i år, pluss espalieret. Det blei kult. Har ikke sådd enda. Er nattefrost fortsatt her.

  SvarSlett