søndag 29. september 2013

Helgegleder=)

Det er stort sett flere helgegleder å velge i fra Kiellandsgata... heldigvis=)

I mammahjertet var den største gleden i helga å få hjem eldstemann fra leirskole. Jeg innrømmer glatt at jeg har savnet han veldig=) Han dro på tirsdag og kom hjem lørdag ettermiddag, og vi har ikke hatt anledning til å ha kontakt med han. Veldig rart for mor å ikke få skravle litt om hvordan dagen har vært, men han har hatt det supert=)


Det er stort sett lett å finne en helgeglede fra hagen, og helgas glede har vært makro-fotografering. Makro-objektivet fikk jeg av guttene til bursdagen i fjor, men jeg har ikke vært så flink til å bruke det. Jeg har rett og slett ikke hatt kunnskap, men jeg har ei fotointeressert venninne som har lært meg mye=) Vi har i tillegg hatt flere fotosafarier sammen, og man lærer mye av å prøve og feile.
Fint for meg at det fortsatt er blomster i hagen, og den blå (jeg vet dessverre ikke hva den heter) over ble det tatt veldig mange bilder av i helga. Utrolig artig, og nå har jeg fått dilla på makro=)


Dette er også den blå. Akkurat nå er jeg usikker på om den er avblomstret eller ikke=)


Jeg klippet ned gressløken etter tips fra en annen blogger tidligere i år, og nå blomstrer den fint igjen=)Revebjellene er utrolig stilige med prikkene=)


Som dere ser, er det flere blomster i vente=) 


En avblomstret kaprifol er et fint motiv for makro=)

Ja, det er godt mulig dere ikke er like makro-ivrige som meg, men dette ble min helgeglede hos Vivi. Ta en titt innom bloggen hennes for flere helgegleder=)

God høstferie til dere som skal ha det, og fin ny uke til dere andre=)

Vibeke=)

13 kommentarer:

 1. Den avblomstrete kaprifolen var skikkelig stilig! Jeg tenker at det handler om å tørre å gå nærme nok? tettere og tettere på som om kamera blir en folengelse av en selv, hånden og øyet :) Kan det være en Scabiosa Perfecta som blomstrer hos deg? God ny uke!

  SvarSlett
 2. Flotte bilder! Jeg har hatt dilla på macro i mange år, men det ser du jo også på bildene mine... ;-) Den lyseblå scabiosa har jeg sådd, men alle som kom opp var hvite. Jeg må nok bare prøve igjen, for de er så nydelige. Ha en flott høstuke!

  SvarSlett
 3. Flotte blomster varmet alltid et hagehjerte, og jeg skjønner at du gleder deg over disse.
  Kjenner meg igjen når det gjelder å ha ungene hjemme. Stas for ungene på leirskole, men alltid tryggest når dem er i nærheten ;)

  Takk for en super helgeglede fra Kiellandsgata. Klem

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder :) Det er nok en scabiosa perfecta, den du ikke vet om er avblomstret er en knopp :)

  SvarSlett
 5. Ja, det er rart når ungene er borte såpass lenge på "egenhånd", men supert at eldstemannen din har hatt det så flott! :)

  Den blå blomsten var virkelig nydelig! Dere har så mange vakre blomster i hagen.

  Så spennende med tur til Island! :) Håper vi får høre om turen her inne også!? ;) God tur! Her blir det litt forskjellig i høstferien, hjemmedager, venne- og familiebesøk og så håper jeg vi får tid til en tur på hytta. I slutten av uka reiser jeg på jentetur til København. Herlig med ferie! :)

  Ny god uke til deg! :)

  SvarSlett
 6. Takk for en flott høstrunde :-) Macro er spennende - og jeg har studert både Ranten og Marit uten å få helt grepet om det. Noe må man ha tilgode... men lykke til! om dette er oppvarmingen, er det jo veldig lovende!

  SvarSlett
 7. Så moro å ta bilder når en kan få frem sånne detaljer! Jeg får holde meg på litt lenger avstand, men syns det er gøy allikevel :)

  Ha en flott tirsdag!
  Klem fra Ingrid

  SvarSlett
 8. Åh, så nydelige blomsterbilder! Så vakre! Så flink du er med kameraet!

  Ha en herlig høstdag!

  SvarSlett
 9. Det blir ett tomrom når barna er borte over flere dager, men det er sikkert sunt for da vet en å sette større pris på hverandre etterpå.

  Så nydelige bilder av blomstene dine, tenk at vi skriver 1 oktober i dag.

  SvarSlett
 10. Nydelige nærbilder!! Ønsker deg også en fin høstferieuke :-)

  SvarSlett
 11. Som alltid flotte bilder. Jeg har endelig fått min sønn hjem og. Han har vært borte i 4 dager på hyttetur med foreldrene mine. Så forstår ditt savn :)

  SvarSlett
 12. Oppdaget bloggen din i dag, og nå sitter jeg klar og skal kose meg nedover sidene :-) Jeg skummet gjennom litt på tlf og har gledet meg til å få i gang pc'n og lese. Skjønte fort at her hadde jg funnet noe som passet meg. fint interiør som ikke er for dillete og flott hage. Den første planten du viser, er vel en skabiosa tror jeg. Hilsen meg.

  SvarSlett
 13. Utrolig koselig å lese i bloggen din. Jeg glemmer å se på den, men nå tittet jeg innom. Fine bilder og koselig lesing. Snart er det høstferie.

  SvarSlett