tirsdag 29. januar 2013

Jeg venter og venter...

Jeg venter veldig på vår for tiden, selv om jeg vet at det er meningsløst når det fortsatt bare er januar. Mens jeg venter må tiden brukes på andre hyggelige aktiviteter, og i tillegg til barn, mann, hund, jobb og hjem, blir noe av tiden brukt til å strikke og lese. Får jo selvfølgelig ikke altfor mye tid til det, men det gjelder å utnytte den tiden man har=)


Jeg strikker Skappel-genser nr to til meg selv, og denne gangen har jeg snappet opp et tips om å strikke begge armene på en gang. Det tipset fikk jeg av ei dame jeg var på kurs sammen med for ikke lenge siden, så dette er første gangen jeg gjør det. Man legger opp til begge armene på samme pinnen, man må selvfølgelig bruke eget garn til hver arm, og det er kanskje litt av utfordringen. Spesielt siden jeg bruker to typer garn, for da er det 4 nøster å holde styr på! Jeg har flere ganger revet meg i håret over floker! Men... verdt et forsøk=) Litt usikker på om jeg kommer til å gjøre det igjen...


Jeg har en grønn og grå Skappel-genser fra før, og jeg er veldig glad i den. Jeg har strikket mine på mindre pinner enn i oppskriften for jeg synes den er litt for stor. Gleder meg til den er ferdig=)


Årets tredje bok er lest; "På den fjerde skal det skje" av Kajsa Ingemarson. Også den lånt av ei venninne. Koselig bok om en ung dame skal skal ta en del valg i livet. Hun roter det selvfølgelig til for seg selv, og den kan kanskje bli litt forutsigbar. Den var ikke like god som "Små sitroner gule", men verdt å lese=) Nå er jeg i gang med ei bok jeg har fått tips om fra en av dere, og den liker jeg veldig godt=)

Ønsker dere ei fin uke=)

Vibeke

11 kommentarer:

 1. Kos deg med både strikking og lesing! Alltid bra å få boktips!:)

  Og tusen takk for ballonglyktoppskriften. Lyktene blir kjempeflotte, så jeg har lyst å lage disse islyktene sammen med de to eldste gutta snart! :)

  SvarSlett
 2. Vi må ha litt å pusle med på denne tiden av året :) Jeg bruker alt for mye tid på PC for min del... Men her er det faktisk litt vårlig, tilsynelatende da :) God uke!

  SvarSlett
 3. Jeg føler deg på samme måten som deg. Jeg veg at det er for tidlig å lengte etter vår, men jeg gjør det likevel... Det så ut til å være en smart måte å strikke ermene på! Ha en fortsatt fin uke.

  SvarSlett
 4. Ser ut som det blir en fin Skappel-genser:) ..jeg skal nå prøve meg på "Små sitroner gule" - takk for tips du deler! ;) ha en fin uke videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er veldig søt, så det er bare å glede seg=) Jeg leser selvfølgelig "Majorens siste forelskelse", og jeg liker den veldig godt. Det er et eller annet med stemningen i den boka=) Så takk skal du ha for supert boktips=) Fin uke til deg også=)

   Slett
 5. Har strikket 2 Skappelgensere i høst jeg også. En til hver av døtrene mine. Den siste genseren monterte jeg skuldrene sammen, før jeg plukket opp masker til armene. Og så strikket jeg dem ut på hver side. Dermed ble det veldig enkelt å montere til slutt. Smart! Det er moro å se at genserene blir flittig brukt. Begge sier de omtrent har "bodd" i dem siden de fikk dem.
  Den rosa garnkombinasjonen du har valgt ser nydelig ut, Vibeke.

  SvarSlett
 6. Flott strikketøy, mens du venter på våren. Det ventes her også, selv om det er minst 2 måneder til jeg trenger å tenke på våren sånn egentlig ;) Fin onsdag til deg.

  SvarSlett
 7. Så flink du er spm tørr og hive dæ på med og strikke begge armene sammtidig, det har æ aldri gjort :)

  Æ lengter også etter vår, men snart er vi nu kommet til februar, og den månden pleier og gå ekstra fort, håper bare han gjør det iår og :)
  Frø posan gaper æ for mye av, men sår skjelden hele posen , bare litt av hvær, men det pleier hvært og og bli alt for fult i drivhuset, før æ kan plante ut noe, man lærer jo aldri ;)

  Ha en fin kveld, klem Lisbeth ;O))

  SvarSlett
 8. Ikke lest boken, og heller aldrig strikket genser. Kun sitteunderlag og skjerf....Det får bli en fremtidig utfordring. Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 9. Veldig fin farge på gensaren din og litt artig å prøve noko nytt og strikke begge armane på ein gong. Ei erfaring rikare...så kan du sjå etterpå om det var lurt eller ikkje :))
  Du er så flink å lese bøker, eg har aldri vore den heilt store lesehesten. Så her vert det ei i ny og ne.

  Men ein ting er sikkert eg også GLED meg til våren.
  Ha fortsatt ei fin veke.
  MarJE.

  SvarSlett
 10. Hei igjen! Ja, jobboppstarten har gått fint! :) Hyggelige elever og bra timeplan med fire undervisningstimer hver dag + en møtedag i uka. En myk og fin start å jobbe tre dager i uka, og på tirs og ons koser de små og jeg oss hjemme. Til høsten skal jeg jobbe 80% med en fridag i uka.

  Det meste til morgendagen begynner å bli klart, så nå blir det litt avslappig! ;) Fortsatt fin kveld til deg!

  SvarSlett