lørdag 20. august 2011

Eple-espalier=)

Lenge har vi ønsket oss eple-espalier i Kiellandsgata, og endelig er arbeidet i gang. Vi har egentlig veldig mye annet vi burde ha gjort først, men så er det litt artigere å gjøre det man har mest lyst til i øyeblikket. Etter å ha gravd ut til bed, har gubben gravd ned stolper, og til dem er det festet armeringsjern. Armeringsjern er så utrolig fint, mest for at det ruser...=)Her er gravejobben startet opp. Sykler og andre saker ligger selvfølgelig rundt omkring... akkurat sånn som det skal være i en familiehage=)

Den første stolpen er på plass=)
Vi har absolutt ingen erfaring eller kunnskap om eple-espalier, og dette blir som mange av prosjektene våre et prøve-og-forhåpentligvis-ikke-feile-prosjekt. Blir spennende å se om vi får det til. Mulig at espalieret burde vært litt større, men vi får prøve å se hvordan det blir. Vi får improvisere underveis dersom det dukker opp utfordringer.
Klart for armeringsjern=)

To trær skal få stå og skjerme utsikten til den ikke så lekre volvoen. Det tror vi blir en koselig løsning, og en fin innramming av hagen. I mellom espalierene har vi planer om å bøye en armeringsjernmatte til en sirkel, for å ha en klatreblomst eller flere i. Og så skal det plantes andre blomster i bedet. Vi håper det blir fint...=)Som ofte litt for sent ute til et bra bilde... ber om tilgivelse for det. Lover bedre bilder etter hvert. I morgen håper vi å gjøre ferdig espalierene og plante to epletrær. Det blir veldig spennende å se om vi får dette til.
Ønsker alle ei superfin helg=)

Vibeke=)

1 kommentar:

 1. Da har jeg snoket med fram til bloggen din :)
  Så fin den er!!! Morsomt å se bilder fra ferien deres og fra hagen.

  Det var også kjempeartig å se bildene av starten av arbeidet med espalieren da. Etter at du fortalt om den på jobben har jeg lurt litt på hvor du skulle ha den og hvordan du hadde tenkt deg den. Og så ser jeg bildene, og naturligvis var det der dere skulle ha den ! Passer jo kjempefint! Det skal bli spennende å se hvordan den blir.

  Håper det blir en samling på fredag, slik at vi kan beskue alt "in live".
  Du må legge ut bloggen på FB Vibeke. Den var super :)
  Snakkes i morgen :)))) Klem fra Edith

  SvarSlett