onsdag 30. juli 2014

Fra ferie til hverdag=)

Jeg synes overgangen fra ferie til hverdag er slitsom… mest fordi jeg ikke liker tanken på at årets sommerferie er over, men også fordi man får smaken på late dager og god tid. Jeg vet at jeg egentlig liker hverdager best, og jeg egner meg ikke til hjemmegåing, men det har ikke gått opp for meg riktig ennå. Det er andre uka vi jobber nå, så det går seg vel snart til….

Det som er positivt er at sommeren ikke er over på lenge, og det er forhåpentligvis mange fine hagedager igjen=)


Heldigvis kan jeg nyte en litt overvokst, men hyggelig hage=) Jeg lar dillen blomstre fordi den er så vakker, spesielt når sola skinner på den=)


Og så kan jeg glede meg over at solhattene snart er i blomst. Der er uten tvil en av favorittene i hagen=)


Denne er så søt, og jeg visste ikke at jeg hadde den. Regner med at en av dere vet hva det er, for det gjør ikke jeg=) Jeg lærer utrolig mye av dere deleglade bloggere=)



Hagens fineste farge? Ja, i alle fall en av de flotteste. Det er ikke alle som liker tistler, men både jeg og humlene elsker denne=)


I år har jeg en ambisjon om å prøve å få denne inn før vinteren…. Så gjenstår det å se om jeg faktisk klarer det=) Den er nydelig=)


Om ikke lenge skal jeg høste rips og solbær, og da skal det lages rips og solbær-gele til ost=) Det er veldig godt. Har kjøpt inn nye og akkurat passe store glass=)


Armeringsjern-veggen vår får være kveldens siste bilde=) Vi har hatt utrolig fine dager i Trøndelag, men enda godt det kom litt regn i dag, for denne hagen er skikkelig tørr. 

Fortsatt god sommer til dere=)

Vibeke=)



lørdag 19. juli 2014

Hagerydding etter ferie=)

Jeg må innrømme at det er en del timer som skal legges ned i hagen etter ferie. Det er en helt spesiell følelse å komme hjem å se den overgrodde hagen etter tre uker på reise. Det er nesten uvirkelig hvor fort det vokser, og jeg skjønner at jeg må holde meg frisk og rask for å ha hageprosjektet under kontroll=)


Dette er kanskje den eneste gangen i året at vi ønsker oss en motorisert gressklipper, for det har vi nemlig ikke=) Vi får heller ta det som en treningsøkt.


Bedene her hjemme begynner nå å bli så tettplantet at det ikke er den helt store jobben å luke ugress. Det er kantklippingen som har tatt mest tid.


Det er selvfølgelig kommet masse blomster mens vi var borte. I fjor trodde jeg rosen min var død, men den blomstrer villig i år, og har tydeligvis kommet seg igjen=) Dette er en New Dawn, og jeg synes den er supersøt=)


Hagen bugner over, og takket være gode venner som har vært innom og vannet har det aller meste klart seg veldig godt. Til tross for svært varme dager den siste uka vi var borte=)



Her er kjøkkenhagekassene ryddet etter ferien. Det meste av kål måtte kastes etter årets kålmøllangrep! Utrolig irriterende! Og ikke vet jeg hva jeg skal gjøre for å bli kvitt dem heller….


Tomatene er nok de eneste som aller helst kunne tenkt seg mer stabil vanning. Tomatproduksjonen blir ikke enorm i år heller, og jeg vurderer seriøst å droppe tomater neste år. Mulig jeg må forsøke en gang til, bare for å se om det hjeper å så bittelitt tidligere.


Pasjonsblomsten i hjørnet har veldig mange knopper, og det er en av mine favorittblomster=)


Det var en liten sommerhilsen fra hagen i Kiellandsgata. Håper dere nyter fine sommerdager=)

Vibeke=)

tirsdag 15. juli 2014

Sommerferie=)

Vi har skikkelig ferietempo her hjemme, og alt går litt sakte. Noen dager siden vi kom hjem, og med masse jobb i hagen. Utrolig hvor fort det vokser på tre uker, og man skjønner at man legger ned noen timers arbeid i hagen i løpet av ei sommeruke.

Vi har hatt en fantastisk ferie, vi har reist utrolig langt med fly og flyttet døgnet flere ganger i løpet av den lange turen.


Etter noen dager i San Francisco reiste vi videre til Hawaii, hvor vi bodde på Waikiki i 10 dager. Hawaii er fantastisk, turkis hav og flotte, røykfrie strender=) Vi fikk opplevd utrolig mye i løpet av dagene vi tilbrakte der.


Vi besøkte Pearl Harbor, som var en veldig flott opplevelse. Sterkt å se og lære mer om det som skjedde der 7. desember 1941. Jeg fikk i alle fall frisket opp kunnskapen, og lært mye nytt.


Det som gjorde sterkest inntrykk var USS Arizona memorial. En båttur ut til minnesmerket bygget over en av båtene som sank under angrepet. Et utrolig flott minnesmerke.


Vi har i tillegg tatt surfekurs, kjørt rundt på øya som har veldig mye mer å by på enn Waikiki. En dag gikk vi opp til kanten av krateret til vulkanen Diamond Head, og det var en utrolig flott tur. Godt med litt trim selv om man har ferie. Vi rakk også et par late dager på stranda før vi reiste videre=)


Vi hadde lest at man ikke nødvendigvis finner den beste maten på Waikiki, men med god hjelp av tripadvisor og yelp fikk vi stort sett spist veldig god mat=)

Det var et lite reisebrev fra årets sommerferie=) Selv om vi er mette av reiselivet akkurat nå, så setter vi raskt i gang med sparing til neste reise… det må man jo når man har lyst til å se og oppleve verden=)

Håper dere har en superfin sommer=) Nå gleder jeg meg til mange fine dager i hagen og nærområdet. Borte er bra, men hjemme er heldigvis aller best=)

Vibeke=)

torsdag 3. juli 2014

San Francisco=)

Nå er det lenge siden bloggen ble oppdatert, og det er fordi vi har tidlig ferie i år, og allerede har reist langt av sted=)


Etter en veldig lang reise fra Trondheim - Oslo -  Frankfurt -  San Francisco, kom vi på kvelden frem til hotellet som lå ved Fishermans Wharf. Her tilbrakte vi fire dager sammen med andre venner som kom dagen før oss. Helt tilfeldig at vi var her samtidig som dem, men veldig koselig å finne på noe sammen før vi reiste videre hver for oss.


San Francisco er en veldig koselig by, og vi rakk dessverre ikke å se hele byen på de dagene vi var her. Byen er kjent for trikkene og de bratte bakkene. En fordel med å være døgnvill var at vi fikk tatt trikken en morgen før den ble for full=)



Den hagen dere ser over er en hage vi tilfeldigvis oppdaget da vi ruslet rundt i byen. En community-garden som var utrolig sjarmerende. Den hadde både vakre blomster og nyttevekster, og det er artig å se at noe vokser mye bedre enn hjemme=)


Når man er guttemamma blir man med på det utroligste, og den ene dagen brukte vi på Nascar. Jeg visste ikke hva det var før noen forklarte at filmen "Biler" handler om det samme. Kjøre rundt og rundt og rundt i 110 runder!!!


Artig, men litt slitsom opplevelse, for dette var hardt for ørene!



Vi fikk besøkt en helt fantastisk japansk hage mens vi var der også=) Jeg liker de fine og litt stramme formene i de japanske hagene, selv om det ikke er aktuelt å anlegge hjemme.



Må avslutte med et bilde av Golden gate bridge! Den er magisk og flott=) Vi fikk mange flotte opplevelser i San Francisco, og vi har allerede vært på et nytt og spennende sted i mange dager=) Fortsettelse følger.

Håper dere har fine sommerdager hjemme=)

Vibeke=)